Opdateret den 27. oktober 2015

Citroën Xantia

Ses bedst med skærmopløsning 600 * 800 pixel - eller mer'


Introduktion

Her huserer jeg med mine mere eller mindre tossede projekter og ideer. Forvent at finde alt muligt, og regn ikke med at mere end cirka halvdelen bliver til andet end snak. Så vil jeg til gengæld love at projekterne bliver 'højt skudt' ud fra devisen at alt kan lade sig gøre indtil det modsatte er bevist!

Min Citroën Xantia

Alors! Once again, le french car manufacturers 'ave managed to lure me into getting one of their creations...
Xantia ´99 1.8i 16V Break med klima, tågelygter i begge ender, centrallås og elruder foran samt en eftermonteret Blaupunkt radio - som på nydeligste vis er koblet til rattets betjeningsknapper
Endnu en Citroën... Hvorfor nu igen? Fordi jeg er vokset op med denne slags biler - du kan læse en længere forklaring på CX-siden.
Efter knap 10 år uden egen firehjulet ekvipage har jeg med venners hjælp anskaffet mig denneher hydraulik-fætter med stort bagagerum og begyndende rust alle de obligate steder. Ideen er - eller var - at tingesten skal fragte mig gennem sneen og saltet i de få måneder årligt hvor motorcyklen ikke er det bedste valg. Og så skal den være trækdyr for traileren, når der skal køres haveaffald eller hentes møbler.
Købt ubeset og hentet i nattens mulm og mørke. Kontant betalt på bedste jyske manér.
Dagen efter ku' jeg så begynde at arbejde med den; rengøring, bytte olier, filtre og udbrændte pærer, smøre/løsne hængsler og andre bevægelige dele samt fixe et par knækkede ledninger og rette lys og lygter til.
Bilen var nysynet ved anskaffelse, men tilsyneladende synet af en blind og døv synsmand.
Oh well, prisen på grisen var også beskeden, så jeg forventede at der var 'noget' at lave. Og det er så blevet lavet. Eneste udestående er at det fine klimaanlæg er aldeles virkningsløst - og jeg aner ikke en dyt om rep af den slags. Det må vente - eller bare ikke blive lavet.
Resten duer - alt sammen. Endnu...

Projekter

Hvordan ser ?? ud?

Et billede siger ofte mere end en masse ord - specielt når man skal prøve at forklare etellerandet til en spørgelysten entusiast om 'hvordan himstregimsen trykker på dippedutten, som så aktiverer...'.
Billeder, tak!

Rust? Kig efter hér:


Henvisninger til interessante oplysninger på nettet

Lidt af dit og lidt af dat: